KREWETKI ARGENTYNSKIE Z GRILA

,

Przepis

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:
    12 dużych krewetek argentyńskich
    2 ząbki czosnku
    pęczek pietruszki
    1 garść grubej soli
    oliwa z oliwek
    1 cytryna

Przygotowanie:

Siekamy na drobno pietruszki, czosnek przepuszczamy przez praskę. Łączymy sol, olej, i kilka łyżek oliwy z oliwek, dodajemy pietruszkę i czosnek. Tak przygotowaną marynatą smarujemy krewetki na parę godzin przed grillowaniem i wkładamy do lodówki. Mocno rozgrzewamy grill i kładziemy krewetki marynowane na ruszcie.
Grillujemy krewetki 5 minut z każdej strony (powinny być różowe, a nie sczerniałe).

Grillując, od czasu do czasu smarujemy marynatą, która nam pozostała na talerzu.
Podajemy natychmiast

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Opinie: