Przepis
Składniki:
- Składniki dla 4 osób:
12 dużych krewetek argentyńskich
2 ząbki czosnku
pęczek pietruszki
1 garść grubej soli
oliwa z oliwek
1 cytryna
Przygotowanie:
Siekamy na drobno pietruszki, czosnek przepuszczamy przez praskę. Łączymy sol, olej, i kilka łyżek oliwy z oliwek, dodajemy pietruszkę i czosnek. Tak przygotowaną marynatą smarujemy krewetki na parę godzin przed grillowaniem i wkładamy do lodówki. Mocno rozgrzewamy grill i kładziemy krewetki marynowane na ruszcie.
Grillujemy krewetki 5 minut z każdej strony (powinny być różowe, a nie sczerniałe).
Grillując, od czasu do czasu smarujemy marynatą, która nam pozostała na talerzu.
Podajemy natychmiast
Bart says:
Krewetki wypas, rewelacja
Barbarakrak says:
Dużo lepsze od tych zwykłych krewetek supermarketu, polecam rewelacja..!!
Sergiej says:
super, dorzuciłem tylko papryczkę Chili