Ryby

Ryby mają liczne właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Dietetycy i lekarze nie mają wątpliwości: osoby, które jedzą dużo ryb, rzadziej zapadają na różne choroby i nowotwory. Statystyczny Japończyk zjada rocznie 65 kg ryb, Norweg – 46 kg, podczas gdy my – Polacy – tylko ok. 13 kg.

Ze względu na ogromną wartość odżywczą ryby powinny trafiać na nasz stół co najmniej 2-3 razy w tygodniu.

Wyróżnia się dwa rodzaje ryb:

  • ryby morskie, np. łosoś, śledź, tuńczyk, szprot, dorsz, turbot, halibut, dorada, flądra,
  • ryby słodkowodne, np. pstrąg, sandacz, jesiotr, karp, szczupak,

Wyświetlanie 1–16 z 18 wyników

Dorada Królewska

34.2026.70/500 gr

Dorada Królewska Filet

75.0058.00/1000g

Dorsz Atlantycki Filet

45.0038.00/250 gr

Dorsz Atlantycki Polędwica

64.9049.90/250 gr

Dorsz Czarny Filet

45.0038.00/250 gr

LABRAKS Okoń Morski – Filet

45.0038.00/140g

LABRAKS Okoń Morski 350/450 gr

45.0038.00/140g

Łosoś Norweski Świeży Filet

0.00/300 gr

Łosoś-GRAVLAX

86.0065.00/szt

Makrela Świeża

55.0022.00/szt

Sandacz Filet

45.0038.00/1000 gr

Sandacz Patroszony

45.0038.00/1000 gr

Sola Dover

45.0038.00/250 gr

Świeża polędwica z Miecznika 

46.0038.00/250 gr

Troć Francuska-Filet ze skórą 300/350g

45.00/szt

Tuńczyk Sashimi center cut (polędwica)

125.0098.00/500 gr