Składniki:
- 2 dorady
- 6 łyżek dobrej oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki oregano
- 2 ząbki czosnki
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 230 stopni.
Ryby oczyść z zewnątrz i od wewnątrz. Wzdłuż każdej z dorady z obydwu stron zrób nacięcie.
Krok 2
Ułóż każdą rybę na sporej wielkości kawałku papieru do pieczenia – tak, żeby można w niego zawinąć doradę. Posól i popieprz ryby. Wlej sok z cytryny i oliwę do miseczki i dobrze wymieszaj. Polej emulsją ryby, posyp każdą sztukę łyżeczką oregano i dodaj posiekany ząbek czosnku. Zawiń szczelnie każdą rybę w papier do pieczenia, a następnie szczelnie owiń folią aluminiową.
Wstaw do piekarnika, piecz 50 minut.
Rozetnij każdy pakunek, podawaj z warzywami lub frytkami
Smacznego!
Komentator WordPress says:
Cześć, to jest komentarz.
Aby zapoznać się z moderowaniem, edycją i usuwaniem komentarzy, należy odwiedzić ekran Komentarze w kokpicie.
Awatary komentujących pochodzą z Gravatara.