Wędzone
NIE UŻYWAMY KONSERWANTÓW
W naszej ofercie znajdą państwo ryby morskie oraz słodkowodne – węgorza, troć, łososia, karmazyna, halibuta, tuńczyka, makrelę, śledzia, pstrąga, krewetki a nawet naszą pyszną kiełbasę z łososia.
Ryby wędzimy w naszej tradycyjnej wędzarni stara recepturą. Przed wędzeniem ryby są starannie, ręcznie czyszczone i poddawane procesowi solenia w specjalnie dobranej solance suchej lub mokrej.
Abyś otrzymał zawsze tak samo smaczną, najwyższej jakości rybę, wędzenie odbywa się w wędzarniach pozwalających na pilnowanie temperatury i procesu wędzenia. Sam proces odbywa się w sposób tradycyjny: w gorącym dymie drzewnym (przeważnie olcha, buk, czereśnia), bez żadnych innych dodatków.
Ryby wędzone nie zawierają żadnych sztucznych konserwantów. Do zakonserwowania wystarcza naturalny dym drzewny, sól oraz odpowiednio dobrana temperatura w trakcie wędzenia.