Ryby

Ryby mają liczne właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Dietetycy i lekarze nie mają wątpliwości: osoby, które jedzą dużo ryb, rzadziej zapadają na różne choroby i nowotwory. Statystyczny Japończyk zjada rocznie 65 kg ryb, Norweg – 46 kg, podczas gdy my – Polacy – tylko ok. 13 kg.

Ze względu na ogromną wartość odżywczą ryby powinny trafiać na nasz stół co najmniej 2-3 razy w tygodniu.

Wyróżnia się dwa rodzaje ryb:

  • ryby morskie, np. łosoś, śledź, tuńczyk, szprot, dorsz, turbot, halibut, dorada, flądra,
  • ryby słodkowodne, np. pstrąg, sandacz, jesiotr, karp, szczupak,

Showing 1–16 of 18 results

Dorada Królewska

34.2026.70/500 gr

Dorada Królewska Filet

129.0099.90/1000g

Dorsz Atlantycki Filet

38.0028.50/250 gr

Dorsz Atlantycki Polędwica

44.9034.90/250 gr

Dorsz Czarny Filet

35.0028.00/250 gr

LABRAKS Okoń Morski – Filet

65.0058.00/500 gr

LABRAKS Okoń Morski 350/450 gr

35.0028.00/400g

Łosoś Norweski Świeży Filet

0.00/300 gr

Łosoś-GRAVLAX

86.0065.00/500 gr

Makrela Świeża

25.0019.50/1000 gr

Sandacz Filet

145.00136.90/1000 gr

Sandacz Patroszony

75.0068.00/1000 gr

Sola Dover

65.0058.00/250 gr

Świeża polędwica z Miecznika 

46.0038.00/250 gr

Troć Francuska-Filet ze skórą 300/350g

17.0015.90/300 gr

Tuńczyk Sashimi center cut (polędwica)

125.0098.00/500 gr